O.S.S.-VOLO, opgericht 14 mei 1922, is een hechte en gezellige atletiek- en hardloopvereniging, waarbij samen sporten en hardlopen voorop staat. De vereniging telt op dit moment ongeveer 350 leden, waarvan 110 jeugdleden. Bij O.S.S.-VOLO kun je je sportieve talent, wens of ambitie op verschillende onderdelen meten.

Als jeugdlid beoefen je voornamelijk baanatletiek met atletiekonderdelen zoals sprint (40 tot 80m), hordenlopen, kogelstoten, balwerpen, discuswerpen, speerwerpen, ver-en hoogspringen, afstandlopen (600 tot 1000m) en estafette.

Met hardlopen wil je als recreant of wedstrijdatleet aan je conditie werken en/of voorbereiden op een wedstrijdloop zoals een 5, 10, 15 km. loop, halve marathon of marathon. Voor wegatletiek zijn er vijf loopgroepen van verschillend niveau. De trainingen zijn op maandag en donderdagavonden en op dinsdag en vrijdag morgen. De trainingen worden gegeven door ervaren en gecertificeerde trainers.

Op sportpark De Schutskamp in ’s-Hertogenbosch-West bevinden zich onze atletiekbaan, het verenigingsgebouw en kleedaccommodatie. De atletiekbaan wordt zowel door de jeugdleden als de loopgroepen gebruikt. Ook de omgeving, het Engelermeer en de polder achter het Jeroen Bosch Ziekenhuis, lenen zich goed voor het uitvoeren van de trainingen. Er is volop gratis parkeergelegenheid vlakbij de baan.

Verder is er een wekelijks blessurespreekuur. De vereniging hecht veel waarde aan een actieve vrijwilligersinzet en organiseert jaarlijks meerdere activiteiten die het (sportieve) verenigingsgevoel versterken.

Je kunt vrijblijvend kennismaken op maandag- of donderdagavond of dinsdag- of donderdagochtend. Je kunt ook contact opnemen met trainer Susanne Hommen, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.