O.S.S.-VOLO maakt zich sterk voor verantwoord sporten in een goede sfeer. Dit uit zich in een goede sportieve ondersteuning door een scala aan trainers en juryleden en de organisatie van verscheidene wedstrijden en evenementen. De vereniging staat open voor mensen die echt willen presteren in de atletieksport, maar ook voor mensen die rustig aan hun conditie willen werken en/of in een recreatieve omgeving willen sporten.

 

 

Wat is een wedstrijdlicentie?

Een wedstrijdlicentie is een vergunning van de Atletiekunie die ieder jaar opnieuw tegen betaling wordt verstrekt aan leden die deel willen nemen aan wedstrijden. Zonder een wedstrijdlicentie kun je dus niet aan wedstrijden deelnemen waarvoor zo' n licentie is vereist. Dit zijn in ieder geval alle baan- en indoorwedstrijden. Ook voor de crossen heb je een licentie nodig, alhoewel er meestal ook een onderdeel bij is voor recreatieve lopers. Voor de meeste wegwedstrijden is een licentie  niet verplicht, maar met een licentie kun je voordeel hebben met de startvakken en zijn er meestal meer prijzen te winnen. Voor de wedstrijden van O.S.S.-VOLO is voor eigen atleten een licentie niet verplicht, maar als je volgens de Atletiekunie wel een licentie zou moeten hebben, wordt je uitslag niet verstuurd naar de Atletiekunie. Voor de competitiewedstrijden is een licentie altijd verplicht.

 

Waarom is het aanvragen van een wedstrijdlicentie voor baanatleten voor de vereniging zo belangrijk?
Omdat we ieder jaar in vele categorieën aan de competitie willen deelnemen, willen we zoveel mogelijk leden aansporen om een wedstrijdlicentie aan te vragen, zodat we goede teams kunnen samenstellen.

Voor alle categorieën baanatleten zijn er in het voorjaar 2 competitiewedstrijden, eventueel gevolgd door diverse finales. Pupillen kunnen met een licentie altijd meedoen aan de competitiewedstrijden. Alle pupillen doen een meerkamp. Voor junioren en senioren  worden door de trainers ploegen samengesteld, waarbij atleten op enkele onderdelen uitkomen.

Voor verdere informatie hierover kun je terecht bij je trainer.

 

Wat zijn de kosten voor een wedstrijdlicentie (kalenderjaar 2021) 

Minipupillen   gratis
Pupillen   € 8,60
Junioren   € 15,30
Senioren   € 24,50
Masters   € 24,50

 

 

 

 

De kosten dienen begin van elk kalender jaar te worden betaald aan O.S.S.-VOLO. (bij automatische incasso in 1e kwartaal geïncasseerd). Voor nieuwe leden bij de eerste contributiebetaling. Als men na 1 oktober een licentie aanvraagt, wordt 25% gerekend van bovenstaande bedragen.

Genoemde bedragen zijn door de Atletiekunie vastgesteld en draagt O.S.S.-VOLO af aan de Atletiekunie.

 

Hoe kun je een wedstrijdlicentie aanvragen?
Door het op je inschrijfformulier aan te geven of op een later tijdstip bij de ledenadministratie. (evt. via je trainer)

 

Uitkomen in andere categorieën
Junioren mogen in de naast-hogere categorie uitkomen, bijvoorbeeld D-junioren mogen bij de C-junioren uitkomen. Dit is echter alleen toegestaan op onderdelen die ook in het eigen programma voorkomen.

 

Vervoer
Iedereen regelt zijn eigen vervoer van en naar wedstrijden. De Jeugdcommissie probeert ervoor te zorgen dat er voor de pupillen en de C- en D-junioren altijd voldoende vervoer is.

 

Het clubtenue
De Atletiekunie stelt het dragen van het clubtenue verplicht tijdens baan- en sommige wegwedstrijden en crossen. Men mag atleten zelfs uitsluiten van deelname aan de wedstrijd als zij niet aan deze verplichting voldoen.

Natuurlijk vinden wij als vereniging het dragen van clubkleding ook erg belangrijk. Een O.S.S-VOLO-clubtenue bestaat uit een zwart singlet met aan de zijkanten brede gele stroken of een geel T-shirt. Het singlet/T-shirt zijn voorzien van het O.S.S.-VOLO-clublogo. Onder het singlet/T-shirt wordt een zwarte short of een zwarte korte of lange runningtight gedragen. 

Raadpleeg je trainer over het verkrijgen van de juiste clubkleding!