Het uitgangspunt van de jeugdatletiek is het kind zelf

Lichamelijke activiteit is zeer belangrijk voor de groei en lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Het draagt bij aan de gezondheid en het verbetert de lenigheid, de balans, de coördinatie, de kracht, de reactietijd en het zelfvertrouwen.

Atletiek is als sport een ideale basis om deze evenwichtige sportieve ontwikkeling mee te geven aan kinderen. O.S.S.-VOLO biedt aan jeugd trainingen aan die als basis uitgaan van de visie die de Atletiekunie biedt. 

In onze trainingen hanteren we bij de jeugd dan ook per leeftijdscategorie verschillende methoden aan. We werken hierbij via het LTAD-model (Long Term Athlete Development). Via dit model vindt optimale ontwikkeling van iedere atleet binnen eigen mogelijkheden en motivatie plaats. We moeten ons realiseren dat de overgrote meerderheid van onze jeugdleden kiest voor de recreatieve kant. Dat wil niet zeggen dat ze geen prestatie neer willen zetten, maar dat is voor hen niet de voornaamste reden om lid te zijn (blijven) van de atletiekvereniging. 

Er wordt in de trainingen opgebouwd van speels opgezette trainingen met heel veel variatie en  waarbij lopen, springen en werpen in de basis naar voren komen, naar trainingen waarbij techniekverbeteringen en duurtrainingen meer naar voren komen. 

We hanteren in alle jeugdtrainingen een speels-prestatieve opzet (spelen moet, presteren mag). 

 

Voor meer informatie over de jeugdvisie (Atletiekunie) volg dan de volgende link:
Visie op jeugdatletiek

 

 

 Voor contact over jeugdzaken stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.