Als je 6 jaar bent mag je lid worden van O.S.S.-VOLO. Dit doe je natuurlijk niet zomaar, je mag van tevoren ongeveer 1 maand meetrainen om te kijken of je het leuk vindt
Je bent pupil vanaf 6 jaar t/m het jaar dat je ongeveer 11 wordt. Hierna ga je over naar de junioren.

De pupillen kunnen we onderverdelen in 4 categorieën, mini pupillen, C-pupillen, B-pupillen en A-pupillen.

Per 1 november 2021 t/m 31 oktober 2022 is de volgende leeftijdsindeling van toepassing:

  • Mini Pupillen geboren in 2015 en later
  • Pupillen C geboren in 2014
  • Pupillen B geboren in 2013
  • Pupillen A geboren in 2012/2011

 

Trainingen:

De pupillen trainen 2 keer in de week.

Kijk bij "Trainingstijden" voor de tijden, winter en zomer.

 

Wat trainen we

Pupillen specialiseren zich nog niet op een bepaald onderdeel van de atletiek, ze krijgen een algemene training waarbij zoveel mogelijk op een speelse manier de diverse technieken worden
aangeleerd. Aan bod komen onder andere: hoogspringen, verspringen, kogelstoten, balwerpen, sprinten en lange afstandslopen.
Het plezier in de sport staat voorop, prestaties komen vanzelf als de sfeer in de groep goed is.

Lidmaatschap

Wanneer je na een maand proeftraining besluit om lid te worden krijg je van je trainer een inschrijfformulier. De contributie voor pupillen bedraagt: zie "contributie".


Verenigingsjaar
Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december.
Schriftelijk opzeggen voor 20 november bij de ledenadministratie.


Wedstrijden
Als je eenmaal lid bent van O.S.S.-VOLO dan wordt er ook gevraag of je een wedstrijdlicentie afneemt, je kan dan ook meedoen aan wedstrijden. Bij de baanwedstrijden wordt onderscheid gemaakt tussen de pupillencompetitie en de zogenaamde vrije wedstrijden.
Bij deze wedstrijden gaan altijd trainers mee voor de begeleiding van de pupillen. Over deze "aangewezen wedstrijden" krijgt uw kind regelmatig per brief informatie mee na de training.

Voor deze wedstrijden moet iedere keer apart inschrijfgeld betaald worden. Op het strookje onderaan de brief kunt u ook aangeven of u vervoer hebt voor deze wedstrijd .
Het deelnemen aan wedstrijden is niet verplicht, maar in de trainingen wordt wel naar de wedstrijden toegewerkt. Deelname aan wedstrijden zal wel gestimuleerd worden.


Baanwedstrijden:
Deze vinden plaats in de maanden april t/m september. Voor de pupillen bestaat er o.a. de Athletics Champs pupillen competitie.

 

Vrije wedstrijden
Dit zijn onder andere onze eigen wedstrijden. Daar kunnen ook pupillen van andere verenigingen op inschrijven. Ook andere verenigingen organiseren soortgelijke wedstrijden, meestal op zaterdag of zondag.
N.B. Atletiekwedstrijden gaan altijd door, weer of geen weer.Bovendien duren de wedstrijden in de zomer zeker een halve dag, houd er dus rekening mee dat uw kind voldoende eten en drinken bij zich heeft. Denk ook aan droge kleding!

 

Cross – wedstrijden

Deze wedstrijden vinden plaats in het winterseizoen, dat loopt van 1 oktober t/m 31 maart.
De crossen zijn wedstrijden in het bos / op het veld.
De pupillen lopen ongeveer een afstand van 1000 meter.
Een voorbeeld is de Engelermeercross.


Indoorwedstrijden:
Elk jaar zijn er ook enkele indoorwedstrijden.

 

Prijzen:
Voor bijna alle wedstrijden geldt dat er voor de eerste 3 van het eindklassement een medaille is, bij de baan- en indoorwedstrijden krijgen de pupillen bijna altijd een diploma waarop hun prestaties vermeld staan.
Het kan zijn dat deze diploma's worden nagestuurd, je krijgt deze dan via je trainers.
Bij de meeste crossen krijgen alle deelnemers een leuk prijsje.

 


Clubtenue
Er zijn clubtenues van .O.S.S.-VOLO tegen betaling te verkrijgen, informeer bij de trainer.

 

Voor contact over jeugdzaken stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..