Een junior ben je als je in 2008 of eerder geboren bent. Ben je als pupil begonnen bij O.S.S.-VOLO dan schuif je automatisch door van groep naar groep naar gelang je leeftijd. Wil je graag starten als junior bij O.S.S.-VOLO dan mag je van tevoren ongeveer 1 maand meetrainen om te kijken of je het leuk vindt.

 

Per 1 november 2021 t/m 31 oktober 2022 is de volgende leeftijdsindeling van toepassing:

  • Junioren D geboren in 2010/2009
  • Junioren C geboren in 2008/2007
  • Junioren B (U18) geboren in 2006/2005
  • Junioren A (U20) geboren in 2004/2003

 

Trainingen:

De junioren trainen 2 soms 3 keer in de week.

Kijk bij "Trainingstijden" voor de tijden, winter en zomer.

 

Wat trainen we

De trainingen voor junioren richten zich meer op atletiek specifieke vaardigheden. Al blijven de trainingen een veelzijdig karakter houden, waarbij de nadruk ligt op de verdere ontwikkeling van motorische vermogens.

Tevens leren kinderen omgaan met de gang van zaken tijdens wedstrijden en trainingen (regels, afspraken, veiligheid) en leren zij inzicht te krijgen in de (bedoeling van de) beweging en de training(sopbouw). 

Junioren A (U20) / junioren B (U18) gaan inzicht te krijgen in trainingsprincipes (wat en waarom) en de biomechanische principes achter het bewegingsdoel (verder, hoger, sneller). Ook wordt er aandacht besteed aan mentale aspecten tijdens wedstrijden (tactiek, omgaan winst/verlies, voorbereiding).

(zie "Algemeen")

 

Lidmaatschap

Wanneer je na een maand proeftraining besluit om lid te worden krijg je van je trainer een inschrijfformulier. De contributie voor junioren bedraagt: zie "contributie".


Verenigingsjaar
Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december.
Schriftelijk opzeggen voor 20 november bij de ledenadministratie.


Wedstrijden
Als je eenmaal lid bent van O.S.S.-VOLO dan wordt er ook gevraag of je een wedstrijdlicentie afneemt, je kan dan ook meedoen aan wedstrijden. Bij de baanwedstrijden wordt onderscheid gemaakt tussen de pupillencompetitie en de zogenaamde vrije wedstrijden.
Bij deze wedstrijden gaan altijd trainers mee voor de begeleiding van de pupillen. Over deze "aangewezen wedstrijden" krijgt uw kind regelmatig per brief informatie mee na de training.

Voor deze wedstrijden moet iedere keer apart inschrijfgeld betaald worden. Op het strookje onderaan de brief kunt u ook aangeven of u vervoer hebt voor deze wedstrijd .
Het deelnemen aan wedstrijden is niet verplicht, maar in de trainingen wordt wel naar de wedstrijden toegewerkt. Deelname aan wedstrijden zal wel gestimuleerd worden.


Baanwedstrijden:
Deze vinden plaats in de maanden april t/m september. Voor de junioren bestaat er o.a. de juniorencompetitie.

 

Vrije wedstrijden
Dit zijn onder andere onze eigen wedstrijden. Daar kunnen ook junioren van andere verenigingen op inschrijven. Ook andere verenigingen organiseren soortgelijke wedstrijden, meestal op zaterdag of zondag.
N.B. Atletiekwedstrijden gaan altijd door, weer of geen weer.Bovendien duren de wedstrijden in de zomer zeker een halve dag, houd er dus rekening mee dat uw kind voldoende eten en drinken bij zich heeft. Denk ook aan droge kleding!

 

Cross – wedstrijden
Deze wedstrijden vinden plaats in het winterseizoen, dat loopt van 1 oktober t/m 31 maart.
De crossen zijn wedstrijden in het bos / op het veld. Een voorbeeld is de Engelermeercross.


Indoorwedstrijden:
Elk jaar zijn er ook enkele indoorwedstrijden.

 

Prijzen:

Voor bijna alle wedstrijden geldt dat er voor de eerste 3 van het eindklassement een medaille is, bij de baan- en indoorwedstrijden krijgen de pupillen bijna altijd een diploma waarop hun prestaties vermeld staan.
Het kan zijn dat deze diploma's worden nagestuurd, je krijgt deze dan via je trainers.

 

Clubtenue
Er zijn clubtenues van O.S.S.-VOLO tegen betaling te verkrijgen, informeer bij de trainer.

 

Voor contact over jeugdzaken stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..