Het was 24 augustus 2013. De dag van de 4de wedstrijd was aangebroken. Vandaag was een thuiswedstrijd, dus lekker atletieken op onze baan, die van O.S.S.-VOLO. Na een fijne warming-up was het al snel tijd voor ons eerste onderdeel: de estafette. We waren met z'n elven. Rosa deed voor het eerst mee en zij ging als een speer. Uiteindelijk hadden we een knappe vierde plaats.

Hierna gingen we met de vortex gooien. Een vortex is een soort rugbybal met een staatje eraan. Je kan de vortex lekker ver werpen. Sommige gooiden wel meer dan 17 meter, da's echt ver!

Hierna volgden het hordenlopen, hoogspringen en verspringen. Daarna werd er met de medicienbal gestoten, dit is een zware bal, wel 1,5 kilo zwaar. Deze bal moest je zo ver mogelijk gooien. Iedereen deed enorm zijn/haar best. Als laatste onderdeel kwam het meters maken. Na 4 minuten wordt gekeken hoeveel meters er is gelopen.

Toen dit was afgelopen, moesten we een tijdje wachten, want de punten moesten worden opgeteld. Er was een prijsuitreiking. Wij waren derde geworden. Helaas was er alleen voor de winnaars een beker, maar iedereen heeft voor de individuele prestatie nog een mooie medaille gekregen.

Het was weer een leuke, gezellige, maar vooral sportieve dag. Bedankt voor de organisatie en wij hebben al weer zin in een volgende wedstrijd!

 

Marie-Louise ten Brinke, moeder van Roel