Ja, de Sint is in het land en dus ook een heleboel Pieten. Nu werken de meeste Pieten voornamelijk in de avonduren maar afgelopen zaterdag waren er zowaar twee Pieten al om 10:00 uur 's-ochtends in het bos aanwezig. Toevalligerwijs tegelijk met de bostraining van de pupillen en junioren van O.S.S.-VOLO.

Na enige warming-up, sprintjes trekken en heuveltjes klimmen zagen de pupillen als eerste Pieten verschijnen in het bos.

Zelfs Wout van Dongen was er bij om dit te aanschouwen.

 

 

Er werd door de pupillen met veel enthousiasme een stevig Sinterklaasliedje gezongen waar de Pieten diep van onder de indruk waren.

Al snel werden er pepernoten verdeeld onder de kinderen en waren er gelukkig ook heel veel lieve kinderen die er zelfs aan dachten om ook aan de Pieten te vragen om een zakje te vullen voor hun zusjes en broertjes.

De Pieten wilde eigenlijk wel weten of er wel een beetje getraind werd in de bossen dus werden ze uitgedaagd om een spelletje boomtikkertje mee te doen.

Al snel kwamen ook de junioren aangesneld om hun handjes te laten vullen met wat pepernoten en het bleek dat de Pieten cadeaus hadden meegenomen. Een van de cadeaus was een van de langste cadeaus die de Pieten ooit hebben gegeven, namelijk 40 meter lang. Naast dit mooie meetlint waren er ook Vortex-pijlen meegenomen. Dit kon direct gecombineerd worden zodat de atleten hun krachten konden meten met de Pieten.

De Pieten kwamen echter niet zo ver met het Vortex werpen maar ja ze trainen dan ook niet wekelijks bij O.S.S.-Volo, hopelijk zijn ze iets beter in het gooien van pepernoten.

Daarna hebben we nog een spelletje levend stratego met de Pieten gedaan en kregen de kinderen ook allemaal nog een chocolade letter. De Pieten hebben de kinderen nog dag gezwaaid toen ze weer voldaan naar huis toe gingen.

Volgende week zaterdag 6 december is weer de volgende bostraining, er zullen dan geen verrassingen meer in het bos zijn dus reken maar op een stevige training om al het suikergoed er weer af te trainen.

Voor meer foto's van het avontuur met de Pieten in het bos kijk onder het kopje foto's op deze website.

Dank aan de activiteitencommissie voor de organisatie.