O.S.S.-VOLO, opgericht 14 mei 1922, is een hechte en gezellige atletiek- en loopvereniging, waarbij samen sporten en hardlopen voorop staat. De vereniging telt op dit moment ongeveer 400 leden, waarvan 110 jeugdleden. Bij O.S.S.-VOLO kun je je sportieve talent, wens of ambitie op verschillende onderdelen meten.

 

 

 

 

Als jeugdlid beoefen je voornamelijk baanatletiek met atletiekonderdelen zoals sprint (40 tot 80m), hordenlopen, kogelstoten, balwerpen, discuswerpen, speerwerpen, ver-en hoogspringen, afstandlopen (600 tot 1000m) en estafette. Vijf ervaren en gecertificeerde trainers verzorgen de baanatletiek trainingen.

Ben je een senior of masterdan wil je waarschijnlijk overwegend aan wegatletiek doen en je aansluiten bij een van onze vijf loopgroepen.

Met hardlopen wil je als recreant of wedstrijdatleet aan je conditie werken en/of voorbereiden op een wedstrijdloop zoals een 5, 10, 15 km. loop, halve marathon of marathon. Voor wegatletiek zijn er een vijftal loopgroepen van verschillend niveau. De trainingen zijn op maandag en donderdagavonden en op dinsdag en vrijdag morgen. De trainingen worden gegeven door vijf ervaren en gecertificeerde trainers.

Op de Kruiskamp in ’s-Hertogenbosch bevind zich onze atletiekbaan , het verenigingsgebouw en kleed accommodatie. De atletiekbaan wordt zowel door de jeugdleden als de loopgroepen gebruikt. Ook de omgeving, het Engelenmeer en de polder achter het Jeroen Bosch Ziekenhuis, leent zich goed voor het uitvoeren van de trainingen. Er is volop gratis parkeer gelegenheid vlakbij de baan.

Daarnaast verzorgd O.S.S.-VOLO Start to Run en Run to the Start trajecten en kan je rekenen op de expertise van fysiotherapeuten in het blessurespreekuur. De vereniging hecht veel waarde aan een actieve vrijwilligersinzet en organiseert jaarlijks meerdere activiteiten die het (sportieve) verenigingsgevoel versterken.

Wil je eens komen kijken of mee trainen? Dat kan. Je kunt vrijblijvend langs komen op maandag of donderdag avond of neem contact op met onze trainerscoördinator Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.